top of page

BLOG

“A lehető legjobb online dolog, ami a Covid alatt történt a fiammal!”

Résztvevők beszámolója a PAD Projekt 2.0-ról


Elbúcsúztunk a második csapattól is a 2021-es Civil díjra jelölt PAD Projektünkben. 10 héten át suhantak a frissen készített videók a gyerekek között. A sima gimnazisták és a fogyatékkal élő, zömmel kisiskolások kitartóan, egymás iránt nem szűnő kíváncsisággal és lelkesedéssel ismerkedtek, barátkoztak, és okoztak egymásnak izgalmas és vidám perceket. Május 9-én záró-zoomot tartottunk, azóta meg özönlenek a visszajelzések minden résztvevői oldalról, még egy lelkes tanártól is. Ezek közül szemezgettünk kicsit könnycseppmorzsolgatóan, Nektek.


Ha még nem tudod, mi a PAD, itt olvashatsz róla és nézhetsz toborzó videókat:


Visszajelzések középiskolás szemszögből:


“Tudom, hogy soknak tűnik ez a 10 hét (ennyi ideig tart a PAD Projekt - a szerk.), de érdemes belevágni, mert ahogy elkezded, már repül is az idő, és tuti biztos, hogy jól fogod érezni magad közben. Szuper társaság, új emberekkel ismerkedhetsz és közben még örömet is szerezhetsz a padtársadnak.” (Lilla – sima középiskolás)


“Ezt a projektet azért tudom ajánlani, mert jól megszervezett és felejthetetlen élményeket ad, mind neked, mind a PADtársadnak, amikre mind a ketten szívesen fogtok visszaemlékezni. Nincs olyan, hogy valamit szégyelsz és nem mered megmondani, vagy nem mersz segítséget kérni, mert a szervezésnek és a közös zoomoknak hála, létrejön egy családiasabb kapcsolat a résztvevők és a fordított családok között, ami a videókészítést nagy mértékben tudja segíteni.” (sima középiskolás)


“Fantasztikus volt, rengeteget adott. Nagyon jó érzés volt valakinek így feldobni a heteit úgy, hogy közben én is iszonyúan élveztem.” (Fodor Hédi – sima középiskolás)


“Nagyon jó volt egy olyan kislánnyal megismerkedni, akivel a projekten kívül valószínűtlen, hogy jóba lettem volna, és ráébredni, milyen jóban tudunk lenni.” (sima középiskolás)

“Szuper volt készíteni a videókat, és a reakciók rá. Amikor utoljára láttuk egymást, már barátként tekintettünk a másikra.” (sima középiskolás)A fordított családok szemszögéből:


“Ez egy nagyon klassz kezdeményezés mindkét fél számára (sima és fordított). Segített egy kis betekintést nyerni a Pad-társ világába, az érdeklődési körén keresztül jobban megismerni egymást, barátságot kötni, nyitottabbá válni.” (fordított család)


“Nagyon fontos lehetőség volt, Iván számára az a legnehezebb, hogy nem igazán van érzékeny és toleráns fórum a kapcsolatteremtésre.” (Lipták Katalin Jeanne és Iván – fordított család)


“Eleinte izgulás, aztán öröm és izgalom, hogy mi fogja várni Ákost a következő videóban, segített nyitottabbá válnia, a félelmek legyőzése, kreativitása fejlődött. És még a testvérei is élvezték.” (Ákos és Edina – fordított család)


“Egy szuper kezdeményezés, ahol barátot lehet szerezni. Érdekes, hogy az ember belepillanthat egy másik ember életébe erre a pár hétre. Ahol szinte minden ugyanaz, mint nálunk, de mégis más. Nem jobb vagy rosszabb, csak más.” (fordított család)


“A lehető legjobb online dolog, ami a Covid alatt történt a fiammal 😁” (fordított család)Azt kérdeztük tőlük: Mi az az egy emlék, ami nagyon megmarad a PAD-ról? Amire akár évekkel később a PAD Projekt említésekor gondolni fogsz.


“Az utolsó zoom, ahol "személyesen" is láttam a padtársamat.” (Fodor Hédi – sima középiskolás)


“Az öröm amit a Padtársam arcán láttam, miközben nézte a videómat.” (Barnus – sima középiskolás)


“Vot egy IGAZI sima padtársa a fiamnak! 😁 A covid alatt sok esetben az ő videói egyfajta kitekintés volt szűk környezetünkből... Ráadásul olyan videókat készített Barnus, hogy a totalcar megirigyelné 😁” (fordított család)


“Jó volt látni Ákost, hogy élvezi. Lelkesen várta az üzeneteket. Örült az új ismeretségnek.” (Évi és Ákos – fordított család)Végül hadd osszuk meg az egyik gimis csapat tanárának szavait (hiszen a PAD elszámolható IKSZ-ként is!)


"Én az elején kicsit tartottam tőle, mennyi működhet személyes találkozás nélkül egy ilyen projekt, így nekem elképesztő volt látni, mennyivel könnyebben átlépik a határaikat, korlátaik a mai gyerekek, ha nem személyesen kell megmutatniuk magukat, hanem videókban. Nekünk ez egy szuper továbblépési lehetőség a fejlesztésük terén. A legenyhébb kifejezés, amit mondtak a gyerekek a padról: a "messze felülmúlta minden elvárásomat" volt"


Az a tervünk, hogy folytatjuk! Ha minden csillag jól áll majd, jövőre jön a PAD 3.0. Ha már izgatottan várod, hogy Te is részt vehess, akkor iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindenképp kapj hírt a toborzásról.

Kövesd figyelemmel Facebook oldalunkat!


Név: Egyesület az Inklúzióért

Adószám: 18904693-1-41
A PAD projekt kommunikációját támogatta:
Comments


bottom of page