top of page

Érzékenyítés alsósoknak

Szemléletformáló iskolai foglalkozás a fogyatékosságról, alsósoknak.

Hisszük, hogy ép és fogyatékossággal élő gyerekek lehetnek barátok, játszhatnak együtt, sőt, akár tanulhatnak is együtt! Foglalkozásaink során játszunk, élményt adunk, kérdezünk, válaszolunk, tanítunk, és nem hagyjuk, hogy a gyerekekben lévő nyitottság köré fal épüljön. Az első lépések megtételében segítünk, hogy a gyerekek jobban megismerjék, tabuk nélkül kérdezhessenek a fogyatékosságokról.


 

Mi is ez pontosan?

Barátainkkal - három fogyatékosságban érintett plüssállattal - és mindenféle szuper érdekes eszközzel érkezünk, hogy a gyerekek saját tapasztalataikon keresztül közelíthessenek a spéci társaik felé. A gyerekek a foglalkozás során a mozgássérülés, a látássérülés és a beszédfogyatékosság témakörével ismerkedhetnek meg alaposabban. Emellett pedig az inkluzív, vagyis a befogadó szemléletet is igyekszünk átadni nekik. A gyerekekkel a foglalkozás egy szakaszában három csoportra bontva dolgozunk három foglalkozásvezetővel, forgószínpad szerűen.

Lelkes, a fogyatékosság témakörében jártas, a sérült emberek társadalmi egyenlőségéért elhivatott trénereink a gyerekek őszinte kérdéseikre őszinte, tabuk nélküli válaszokat adnak.

Praktikus tudnivalók:

  • Foglalkozásvezetők: három foglalkozásvezető, de kérjük, hogy olyan pedagógus is legyen jelen, aki jól ismeri a gyerekeket.

  • Helyigény: minimum két terem (az egyik akár csendesebb folyosó, udvar, tornaterem is lehet).

  • A foglalkozás időtartama:


    Óvodásoknál 60 perc


    Alsó tagozatosoknál 75-90 perc, szünet nélkül.

  • ​Jelentkezés: Legalább 10 munkanappal a kívánt időpont előtt ezen az oldalon: XXX

  • Kérjük, hogy egy intézményből egy alkalomra legalább két osztály jelentkezzen a foglalkozásainkra.

  • Egy foglalkozást az Egyesületünk számára felajánlott adományért cserébe (2.000 Ft/fő, de min. 40.000 Ft) tartunk.


Érzékenyítős videóink:KÉPEK:


Korábbi visszajelzések:

“Ebéd után péntekenként gyertyát gyújtunk és beszélgetünk. Ma az volt a kérdés, hogy mi tetszett a mai foglalkozáson és milyen embernek láttak Benneteket. Felidéztük, hányszor érezzük úgy, hogy túl sok, vagy túl nehéz egy feladat. Könnyen leszünk dühösek, sajnáljuk magunkat, vagy épp megijedünk.Ti nehéz feladatot kaptatok, mégis boldogságot, odaadást, derűt sugároztok és azt tanítottátok ma nekünk, hogy az élet szép. Hálás köszönettel: Mandulák” (Albert Zsuzsa, Lauder)

"Megtiszteltetés számomra, hogy évek óta közelről ismerhetem az Egyesület tevékenységét. Több alkalommal tartottak érzékenyítő foglalkozásokat iskolámban. Mindig elbűvölt az az érzékeny, okos és játékos mód, ahogyan megismertették a "sima" gyerekekkel "fordított" társaik életét, mindennapjaik problémáit." (Tóth Andrea igazgatóhelyettes, Derkovits Általános Iskola)

Többi programunk

bottom of page