top of page

SixBricks

Befogadó közösséget építünk Duplo-kockákkal.

Érzékenyítő Társasjáték nagytestvére - felső tagozatos diákok számára. A LEGO Alapítvány és a LEGO LCE támogatásával egy olyan játékot alkottunk meg, amely LEGO kockák segítségével a diákok számára közelebb hozza, hogy milyen is fogyatékosságban érintett személyként különféle feladatokat, problémákat megoldani, illetve milyen is kirekesztett közösséghez tartozni.


 

Mi is ez pontosan?

A SixBricks egy külön erre a célra hazai dizájnerek által tervezett hátizsákban érkező szemléletformáló eszköz, amely a programban résztvevő intézmények osztályai, csoportjai körbe tudnak adni egymás között.

A játékszett segítségével 2 tanóra alatt a diákok a pedagógusuk segítségével, az élménypedagógiai szemléletű foglalkozás során olyan tapasztalati tudásra tesznek szert, amely közelebb viszi számukra a fogyatékosság és kirekesztés fogalmait. A játék olyan tematikus beszélgetéseket indít el, amelyben a fiatalok a saját tapasztalataikkal és élethelyzeteikkel mélyebben tudnak foglalkozni. A játék segít megelőzni a korosztályban egyre gyakrabban fellépő bullyingot és zaklatást.

A SixBricks a 2022/2023-as tanévtől jelen van a pedagógusképzésben tananyagként belül is, amely - reményeink szerint - segíti a tanári szakmai identitás és szemléletformálását is.


Praktikus tudnivalók:

  • Jelentkezési feltételek: Olyan iskolák, vagy gyermekvédelmi intézmények tudják ingyenesen igényelni a szetteket, akik állami normatíva alapján működnek, illetve a szülőknek nem kell tandíjat, hozzájárulást fizetniük.

  • A játékszett az iskola vagy a gyermekvédelmi intézmény tulajdonában marad, és tovább használhatják!

  • Azokat az elkötelezett pedagógus és gyermekvédelmi kollégák jelentkezését várjuk, akik az intézményük támogatásával szeretnének hozzájutni a szetthez és a megszerzett tudás által workshopokat tartani gyermekcsoportoknak.

  • A programba bekerülés feltétele egy egynapos jelenléti - Nyíregyházán megtartandó - képzésen való részvétel, amely időpontja a sikeres pályázást követően kerül kiírásra.

  • Jelentkezés: A következő program előreláthatóan 2023 májusában indul.Projektjeink

Meseposta

Érzékenyítés óvodásoknak

MyStory Light

Tesócsoport

Érzékenyítés alsósoknak

Játszódélelőtt

PAD

Érzékenyítés felsősöknek

AAK Képzés - Terapeutáknak

Erőforrás Csoport

Érzékenyítés középsulisoknak

Cégek számára

AAK Képzés - Szülőknek

Érzékenyítő Társasjáték

Piknik

SixBricks

bottom of page