top of page

MI AZ A PAD PROJEKT?

A PAD Projekt célja, hogy speciális, valamilyen fogyatékossággal élő (nevezzük így: fordított) valamint az ép (akiket hívhatunk így is: sima) gyerekek barátságokat kössenek egymással, hogy együtt üldögélhessenek egy virtuális PAD-on, és beszélgessenek.

A koronavírus okozta helyzet elveszi tőlünk azt az élményt, hogy új embereket ismerhessünk meg, hogy felszabadultan, önfeledten kapcsolódhassunk olyanokhoz is, akiket még nem ismerünk.

 

Fordított gyerekeknek az ismerkedés mindig, most pedig különösen nehéz. Nekik nehezebb barátságokat kötni, főleg sima gyerekekkel.

 

Az Egyesület az Inklúzióért csapatának a küldetése, hogy lehetőséget biztosítson a sima és fordított barátságok, kapcsolódások létrejöttéhez.

A PAD Projekt abban segít, hogy a közös érdeklődésű sima és fordított gyerekek, családok egymásra találjanak. Leüljenek a közös PAD-ra, ki simán, ki fordítva. A virtuális PAD-on ülve pedig elkezdődhet a kapcsolódás, az egymásra gondolás. Videókat, fotókat, mindenféle érdekes tartalmakat, illetve üzeneteket küldhetnek egymásnak, csetelhetnek.

És ha a helyzet úgy hozza, végül akár személyesen is találkozhatnak.

KI SZÁMÍT SIMÁNAK, ÉS KI FORDÍTOTTNAK?

SIMA lehet mindenki, aki

  • 13 éves elmúlt

  • szívesen készít videókat, hangüzeneteket 

  • örömmel mutatja be a hobbiját, hogy merre jár vagy miket csinál (akár zongorázik, focizik, ékszereket készít, kutyát idomít vagy növényeket osztályoz vagy éppen egy szép helyen sétál)

FORDÍTOTT lehet, aki

  • 13 évesnél fiatalabb

  • fogyatékkal élő gyermek, vagy a gyermek családja

  • szívesen fogad üzeneteket, képeket és videókat

  • nyitott a kapcsolódásra, és szívesen készít videó- és hangüzeneteket a virtuális PAD-társnak

LEGYÉL TE IS PAD-TÁRS!

Valójában azt a hatalmas élményt kapja minden sima PAD-társ, hogy megmutathatja a világot a saját szemüvegén keresztül egy kíváncsi, nyíltszívű, fordított társának.

És láthatja, mekkora örömöt lehet adni odafigyeléssel és barátsággal.

Középiskolásoknak a részvételt el tudjuk számolni önkéntes munkaként az Iskolai Közösségi Szolgálat óráiba. De ez csak a papírforma, a lényeg az élmény!

Jelentkezés sima gyerekek számára:

Arrow

További

információ:

Jelentkezés fordított gyerekek számára:

Arrow

További

információ:

NEA_ME_BGA_2000px.jpg
bottom of page