top of page

KIK VAGYUNK?

A csapatban túlnyomórészt szülők vagyunk, összesen sok gyerekkel, akik természetesen mind különlegesek, de közülük vannak, akik különlegesen különlegesek.

 

A MagikMe inkluzív játszóterek tervezése során kezdtünk együtt dolgozni, mikor rájöttünk, hogy sajnos a tárgyi akadálymentesítés nem lesz elegendő, ha változást szeretnénk elérni. Beszélgetni kell, információt átadni, bátorítani és kézenfogva elvezetni mindkét felet a találkozás helyszínére, ott pedig vidám és kötetlen hangulatot kell teremteni.

 

Így van esély, ha tényleg találkozunk. Ebben hiszünk.

Bokor Györgyi
 

Gyógypedagógus, az egyesület tevékenységének szakmai oldaláért felel. Erőforráscsoportot vezet, kapcsolatokat sző és ötletel.

Sima és fordított gyerekek logopédusa.

Török Flóra
 

Az egyesület fenntarthatóságáért és operatív vezetéséért felel. Duplán sima, szimplán fordított anya. Ezeken kívül foglalkozik még rendezvényekkel, kampányokkal és önkéntesként gyerekhospice-szal.

Élő Fruzsina

Pszichológus, meseterapeuta, két sima és egy fordított gyerek anyukája. Kedvenc témája, hogy hogyan csomagoljunk komoly témákat érthető, mesélhető és játszható formába.

2020_EgySima_OSK_4338_edited.jpg

Szirányi Mariann

Gyógypedagógus. Az AAK képzés megálmodója, a pAd Projekt megvalósítója. Folyton telefonál, adományt koordinál, esetleg valami új rendszeren vagy adatbázison töri a fejét.

2023_Fulop_Andi_profil_KESZ.jpg

Fülöp Andrea
 

Az Egyesület adományszervezője, aki évtizedes civil tapasztalattal segíti a szervezet pénzügyi hátterének biztosítását. Andi lelkes foglalkozásvezetőnk is egyben, így a gyerekek szemléletformálásában is aktívan részt vesz.

0V1A5503_edited.jpg

Sándorfi-Magyar Sára
 

Katalizátor: mentálhigiénés háttérrel segít összetartani, sínre tenni, célba juttatni. Pontosan érzi, hogy fordított is simán lehet(ne) bárki.

Szrenka Veronika

Eredetileg biológus, majd a pszichológa vizeire evezett. Down-szindrómával élő gyermeke révén sokat foglalkoztatja a szülőséghez kapcsolódó veszteségek, gyász-folyamatok témája, valamint a család, mint jelenség. Blogunk és erőforráscsoportunk egyik lelke.

Sugár Sára
 

Gyógypedagógus. Változatos oktatási projektekben vesz részt olykor mint képzés-szervező , máskor mint projektmenedzser. Jelenleg a közösségi médiánk felelőse is. Szívügye a rendszer-szemlélet, legyen szó a családokkal történő munkáról vagy egy projekt megszületéséről.

KÜLDETÉSÜNK

Ezért dolgozunk:

Az Egyesület az Inklúzióért mottója:

”Egy sima és egy fordított könnyen köthet barátságot."

 

Azon dolgozunk, hogy segítsük a fogyatékossággal élő gyerekek, fiatalok és családjaik mozgását a szociális térben.

Hogy teret és lehetőséget biztosítsunk a találkozásra simák és fordítottak számára, szabadidős és oktatási keretek kötött egyaránt, azzal a céllal, hogy ezekből a találkozásokból mindenki a lehető legtöbbet profitálja, töltődjön belőle, és építkezni tudjon a közös élményből.

 

Feladatunknak érezzük a gyerekek, a fiatalok szemléletének formálását, a különböző csoportok közti kommunikáció segítését, inkluzív feladathelyzetek és módszerek kidolgozását.

Ilyen világról álmodunk:

• ahol a sokszínűség érték

• az emberek, tisztelik, elfogadják és meg tudják szólítani egymást, tudnak segítséget ajánlani és elfogadni

 

• az akadálymentesség és inklúzió alapvetés, ha bárki bármit tervez és szervez, akkor gondol azokra, akik másképp férnek hozzá dolgokhoz, másképp kommunikálnak, másképp szereznek információt

• a családok, sérült gyerekek, sérült és ép gyermeket nevelő anyák, apák nem szigetelődnek el, hanem támogató, megtartó heterogén közösségekhez tartoznak

• valamint bárki számára hozzáférhető a számára legkedvezőbb és szimpatikusabb oktatási-, munka- vagy szociális foglalkoztató lehetőség a lakókörnyezetében

Küldetésünk

"

Akadálymentesítenek. Méghozzá a legfontosabb helyen. A fejekben.
Mindezt őszintén, határtalan szeretettel, lelkesedéssel és kreativítással.
Boldogok vagyunk, hogy egy csapatot alkotunk Veletek. Szeretünk Titeket!
És mindig tudjátok azt, hogy számíthattok ránk!

Az Appy csapata

bottom of page