top of page
Cegeknek_edited.jpg

VÁLLALATOKNAK

Kik vagyunk és mit csinálunk?  

Akadálymentesítünk a fejekben.

Feladatunk a gyerekek és felnőttek szemléletének formálása, a különböző képességű csoportok közti kommunikáció segítése, inkluzív programok és módszerek kidolgozása.

Hogyan csináljuk?  

Módszerünk az élményen keresztüli tanulás.

A résztvevők saját élményen keresztül ismerkedhetnek a fogyatékosságokkal. Beleülhetnek a kerekesszékbe, kipróbálhatják, milyen bekötött szemmel tornyot építeni vagy zárat kinyitni, és hogy milyen érzés más hangján megszólalni. Megtapasztalhatják, hogy ők maguk mint közösség is sokfélék, és ez a sokféleség érték. Az élmények segítik a mélyebb megértést, és idővel a speciális igényű személyek elfogadását is. Azaz szép lassan nyitottá válnak arra, hogy ők maguk is értékeljék a körülöttük lévő sokféleséget.

Mit kell tudni az Egyesületről?

Kipróbált

Eddig több mint 10.000 gyerek és felnőtt vett részt foglalkozásainkon, szülőtámogató csoportjainkban, munkatársi szemléletformáló, csapatépítő programunkban.

Szakmai

Hivatalosan akkreditált pedagógus-képzéseket és felnőttképzési tanúsítványt biztosító tréningeket tartunk.

Átlátható

Etikus Adománygyűjtő Szervezet tanúsítvánnyal rendelkezünk.

Elismert

Megnyertük az Edison Platform díjat, valamint a nemzetközi SozialMarie és az Év Fővárosi Civil Szervezete díj döntősei között lehettünk.

Partneri

A nemzetközi LEGO Alapítvány és a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás Csoport partnereként már a termékek és programok fejlesztésében is részt veszünk.

Köszönjük neked, hogy támogatásoddal te is az inkluzív társadalmat választod, mert a jövő generációját most kell befogadóvá tennünk!

Hogyan működhetünk együtt?

Van jónéhány lehetőség arra, hogy céged és az Egyesület milyen tevékenységek és támogatási lehetőségek mentén kapcsolódhat össze:

 • Anyagi támogatást nyújtotok
  Ha elkötelezettek vagytok az inklúzió ügye iránt, ha hisztek benne, hogy a spéci és a nemspéci világ jobban is tudna kooperálni, ha cégként is segítenétek lebontani a falakat, megtörni a tabukat, legyetek egyszeri vagy akár rendszeres támogatóink!

  Tovább a fizetési felületre »

 • Mesepostát rendeltek a munkatársak gyerekeinek
  Számos céges partnerünk élt már a lehetőséggel, hogy saját fejlesztésű MESEPOSTA csomagunkat adja a kollégák gyerekeinek Miklusára, gyereknapra vagy egyéb alkalmakra. A Meseposta nem más, mint egy egész család által játszható mesés élménycsomag, ami a maga fizikai valójában a postaládába vagy a rendezvényetekre névre szólóan érkezik!
  Többet szeretnék tudni a Mesepostáról! »

 • Csapatépítést, tapasztalati foglalkozást rendeltek
  Spéci brunch, ahol segítséggel tudod csak elfogyasztani a finomságokat? Élményalapú tréning kerekesszékek, alternatív kommunikációs eszközök és szimulációs szemüvegek használatával? Szívesen segítünk, hogy a csapat közösen tapasztalja meg fogyatékosságban érintett emberek mindennapi nehézségeit, ezáltal nyitottabb és elfogadóbb legyen akár egymás, akár egy érintett munkatárs felé.

 • Motivációs előadást rendeltek csapatotoknak
  Rövidebb vagy hosszabb, online vagy offline, de mindenképp menő, cool és akár meghökkentő szemszögből mutatjuk meg a fogyatékosság sokszor nem könnyű kérdéseit. Hogy lehet egy csapat befogadóbb? Miért előnyös egy spéci munkavállaló a csapatnak? Hogyan születik meg egy jó kooperáció? Tippek és trükkök egyes speciális igényű csoportokkal kapcsolatban, és néhány olyan kérdés, amit nem mertél az érintett embereknek feltenni. Az előadás online formában is élményalapú, a csapat igényeinek megfelelő időtartamú lehet. Keress minket!

 • Családi napi programokat rendeltek
  Érzékenyítő sátor, szemléletformáló állomásos játék vagy meseösvény, kerekesszékes akadálypálya, szimulációs szemüvegek, kommunikátorok, játékok és beszélgetés a helyes szóhasználattal kapcsolatban, inkluzív sportolás - és amit még együtt kitalálunk az inklúzió témakörén belül.

  Tapasztald meg magad - érezd át - értsd meg - fogadd el!
   

 • E-learning tananyagfejlesztést rendeltek
  Csapatunk által kifejlesztett, online végezhető játékos tananyag, amely alapvető fogalmakat, praktikákat ad át a társadalmi sokszínűségről, az inklúzió fontosságáról a különböző fogyatékossági csoportokkal kapcsolatban. Online anyagunk a cég arculatához illeszthető. A program jól kiegészíthető egy személyes érzékenyítő alkalommal, ahol két trénerrel és minimum két tapasztalati  szakértővel a résztvevők kollégák kipróbálhatják, hogy megváltozott képességekkel élni, azaz milyen kerekesszékkel közlekedni, milyen bekötött szemmel tájékozódni, milyen az, amikor a világ kiszámíthatatlanná és érthetetlenné válik.

  Célunk, hogy egyre több inkluzív munkahely legyen Magyarországon, amelyet mélyebb tudással, élmény alapú játékokkal, tapasztalati szakértőkkel történő beszélgetésekkel támogatunk.

  Bármelyik programunkat választod, szolgáltatásként számlát, vagy támogatásként adóigazolást is tudunk adni, amelyik jobban megfelel céged igényeinek.

Szeretnél többet megtudni a módszerünkről? Blogcikkeink segítenek!

"

"They have given us practical tips how to communicate with people with disabilities and through sensibility training let us experience what it's like to have restricted eyesight, read from the lips, type sms with your nose, feeling being unheard or not understood

or unable to participate...

#Respect for delivering such an interactive and as some said, eye opening session."

bottom of page