top of page
Alapok_Logo_fekvo.png

Alapozó augmentatív és alternatív kommunikáció képzés szakembereknek.

Kedves gyógypedagógus és konduktor kollégáink!

Szeretnénk meghívni Benneteket 30 órás akkreditált pedagógus-továbbképzésünkre, ahol közösen rendszerezzük az AAK tudásunkat, letesszük a közös ALAPOKAT.

Azt szeretnénk, hogy a hangzóbeszéd hiánya egy gyereknél se jelentse a kommunikációs lehetőség hiányát is. Ehhez azonban stabil alapokra és a fogalmak tisztázására van szükség, hogy megértsük és megérezzük, hogy mit jelentenek a kommunikációs nehézségek.

Képzésünk főbb részei:

  • Meghatározzuk közösen a kommunikáció fogalmát.

  • Sajátélményt szereznek a résztvevők arról, hogy milyen, ha a kommunikációjuk akadályozott, hogyan hat ez a társadalmi részvételre, és milyen az, ha ebbe a körforgásba be tud lépni az AAK.

  • Átnézzük az AAK fogalmát, és hogy milyen csoportokra osztható az AAK, illetve a komplex kommunikációs szükségletű személyek.

  • A nyelv és az AAK kapcsolata: Sorra vesszük a komplex kommunikációfejlesztés speciális nézőpontjait összehasonlítva a logopédiai fejlesztés nézőpontjával. Megnézzük, milyen hatása van, ha az AAK a legkorábbi életkortól jelen van szemléletként a szakemberekben, terapeutákban.

  • A diagnosztikai lehetőségek áttekintése után kitérünk a megfigyelés fontosságára gyakorlatokon keresztül.

  • A bazális kommunikáció fogalmi tisztázása. Gyakorlatokon keresztül megismerjük a fontosságát a korai kommunikációfejlesztésben.

  • AAK oktatás a korai életkorban – Mit, hogyan, milyen céllal oktatunk a gyermekeknek, hogy megfelelően megalapozzuk a későbbi komplex AAK rendszerek hatékonyságát. Korai csecsemőjelzésektől a komplex AAK rendszerekig vezető út.

  • Eszközbemutató keretében megismerhetik a képzésen résztvevők a korai kommunikáció fejlesztés lehetséges eszközeit. Illetve lehetőség lesz szabadon beszélgetni AAK-t használó gyerekek szüleivel.

  • Lehetőség lesz a résztvevők által hozott esetek átbeszélésére is.

A képzés elvégzése nem jelent AAK-oktatói szakmai végzettséget, nem jogosít fel munkakör betöltésére. Azonban jelenlegi szakmai munkáját ki fogja tudni egészíteni kommunikációfejlesztő nézőponttal.

Célcsoport: azok a terapeuták (gyógypedagógus és konduktor), akik a korai fejlesztésben vagy óvodai keretek között dolgoznak olyan, 0-6 éves gyermekekkel, akik eddig még nem hatékonyan kommunikálnak szóban – komplex kommunikációs szükségletű gyerekek, akiknek nem az autizmus a vezető fogyatékosságuk.

Képzésünk a pedagógus-továbbképzési rendszerben akkreditált 30 órás képzés. A program alapítási engedélyének nyilvántartási száma: 49/10/2022, a résztvevők számára ingyenes*.

Képzésünk gyakorlati szemléletű, a résztvevők aktív közreműködésén alapul. A képzés teljesítésének feltételei: a teljes időtartam alatt való aktív részvétel, illetve a beadandó dolgozat határidőre történő benyújtása.

Időpontok: 2024. március 14., 18., 19., 20. (csütörtök, hétfő, kedd, szerda) 9:00 - 15:45-ig (összesen 30 tanóra).

Helyszín: 1066 Bp., Nyugati tér 1. (Appy Nonprofit Zrt.)

A képzésben oktató szakemberek: Szirányi Mariann szakmai vezető, Sugár Sára és Bokor-Bacsák Györgyi gyógypedagógusok, továbbá Sándorfi-Magyar Sára tréner és vendégelőadók.

Jelentkezési határidő: 2024. február 15. 23:59

Visszajelzések a korábbi képzésről:

“Nagyszerű volt a képzés, nagy öröm számomra, hogy részt vehettem rajta.”

“A helyzetgyakorlatok nagyon jók voltak. Tetszett, hogy folyamatos váltásban volt a frontális ismeretátadás és a gyakorlati feladat, így nem volt unalmas rész és holtidő sem.”

“Maradjon ilyen gyakorlatias, pörgős, változatos a képzés!”

“Hitelesség, szakmaiság: minden szervező, előadó szakmai tudása kimagasló! Tetszett az eszközbemutató, a szülők nyitottsága, őszintesége. A frontális előadások jól érthetőek, színvonalasak voltak. Alapvetően jó hangulatban telt a 3 nap! Köszönöm a lehetőséget, és a megerősítést a munkámban!”

“Tetszett a tér változatos kihasználása (körben ülés, párok, csoportok) a megmozgató feladatok. A létszám ideális volt (nem sok/nem kevés) lehetőséget adott a személyes kapcsolódásra. Nagyon jó szakmai(női?) erők működtek együtt!”

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

* A program a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg.

NSZI logó
Belugyminiszterium_logo-cmyk.png

Jelentkezés:

bottom of page