Egyesulet_Logo_v6_szeles.png
 

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Azon dolgozunk, hogy a világ elfogadóbb és nyitottabb legyen,

ha fogyatékos gyerekekről, emberekről van szó.

 

Közösséget építünk, oktatunk, játszunk és beszélgetünk.

 

Ezt mind annak érdekében tesszük, hogy a sok átadott információ, és megtapasztalt élmény segítségével megmutassuk, hogy mindenkivel lehet kapcsolódni. Kommunikálni, játszani, dolgozni vagy barátkozni is.

szaszmarcell.com

Céges csapatépítő

Érzékenyítő csapatépítő program, 2 az 1-ben:

 

  • A munkahelyi csapat empatikusabb és együttműködőbb lesz mind egymás, mind a fogyatékkal élő emberek felé, miután élményalapú tréningen vesz részt. A tréning egy tapasztalatszerző, tabudöntögető foglalkozás kerekesszékek, alternatív kommunikációs szoftver és szimulációs szemüvegek használatával, mindez cége igényeihez igazítva.

  • A részvétellel cége egy oktatási intézményt is támogat. Egy kiválasztott óvodában vagy iskolában ingyenes foglalkozást tartunk.

  • A program teljes költsége 250.000 Ft. Szolgáltatásként számlát, vagy támogatásként adóigazolást is tudunk adni, amelyik jobban megfelel cége igényeinek.

  • 5-20 fős munkahelyi csapatok jelentkezését várjuk a kétórás tréningre Budapestről és vonzáskörzetéből.

 

Az inklúzió és a sokszínűség támogatása duplán megtérül.

      Hívj bennünket!

        Török Flóra  +36 30 914 5088

 

Érzékenyítő foglalkozás

A gyerekeket sok beszélgetésen, játékon, saját élményen keresztül ismertetjük meg a különböző fogyatékosságokkal. Tabuk nélkül, bármilyen kérdésre nyugodt szívvel, sőt szívesen válaszolva.

 

Praktikus tudnivalók: a gyerekekkel a foglalkozás egy szakaszában 3 csoportra bontva dolgozunk

Helyigény: minimum két terem (akár folyosó, udvar, tornaterem is lehet)

A foglalkozás időtartama:

• Óvodásoknál 60 perc

• Alsó tagozatosoknál 75-90 perc

 

“Egy sima egy fordított” játszódélelőtt

Miután egy-egy foglalkozás során megismertük mindkét gyerekcsoportot, a sima és a fordított gyerekeknek egy mese köré fonódó, élményekben gazdag játszódélelőttöt szervezünk.

A gyerekeket három vegyes csoportra bontva, forgószínpadszerűen háromféle közös tevékenységben segítjük a közös játékot és a kapcsolódást.

Egy-egy, a foglalkozást követő alkalommal mindkét gyerekcsoporttal szívesen beszélgetünk az élményeikről, ha erre van igény.

 

Helyigény: 3 külön terem (az egyik udvar, folyosó is lehet)

Mindig a sima gyerekeket visszük a speciális gyerekek intézményébe, az átkísérésben tudunk segíteni, valamint tízórait is biztosítunk a gyerekeknek.

 

EXKLUZÍV INKLUZÍV AJÁNLATUNK:

Azoknak a csoportoknak akik vállalják, hogy keresnek egy haver-osztályt maguknak, akivel szívesen megismerkednének (egy hozzájuk közeli intézmény speciális gyerekekből álló gyerekcsoportjával), ott a szervezés további részét, magát az érzékenyítő foglalkozást, a speciális gyerekekkel való külön ismerkedő foglalkozást, a közös játszódélelőtt programjának lebonyolítását és a foglalkozást követő tapasztalat-megosztó záróbeszélgetést az Egyesület díjmentesen vállalja.

 
 

“Egy sima egy fordított” piknik

Ez egy szuperbefogadó, azaz inkluzív piknik. Eljöhet mindenki, aki nehezen talál akadálymentes erdőt, mezőt, aki bátortalanul látogat közösségi eseményeket, mert ezért vagy azért ő vagy a gyereke eltér az átlagtól. De jöhet az is, aki örül, ha színes körülötte a világ, és szívesen tanítja meg a gyerekének, hogy ez bizony így jó, és így jó elfogadni is.

MIÉRT SZERVEZZÜK EZEKET A PIKNIKEKET?

• Olyan nehéz egyedül, olyan nehéz programokat találni egy olyan világban, ami nem akadálymentes és nem feltétlen elfogadó.

• Olyan nehéz megszólítani egymást, nehéz segíteni és segítséget kérni, nehéz elmagyarázni, a gyerekemnek, hogy "ő miért olyan", de még nehezebb elmagyarázni a saját gyerekemről, hogy "ő miért olyan". De amíg ezen nem esünk túl, amíg nem találkozunk, nem beszélgetünk, nem játszunk, nem csinálunk semmit se együtt, hogy fogunk elfogadó, befogadó világot teremteni a gyerekeinknek?

• Ha ebből a piknikből és egymás társaságából hagyományt teremtünk, sokat tehetünk egy elfogadóbb világért is, egymást támogatva és inspirálva.

• És nem mellesleg, kibújhatunk a mindennapos fárasztó nyavalyákból és helyette szaladgálhatunk vagy gurulhatunk a fűben.
 

MI A PROGRAM?

A program általában kötetlen, de sosem unalmas. Szokott lenni tűzrakás, főzés, mesélés. Lehet játszani, beszélgetni, homokozni, köveket pakolni a patakparton, és csak úgy lenni is. A gyerekek a szabadban kisimulnak, és értékes időt töltenek egymással.

Senki sem marad ki semmiből, aki részt szeretne venni, és senkit se nyaggatunk, aki épp nem szeretne részt venni valamiben. Be- és elfogadók vagyunk.

A program általában 10-16 óráig tart, de mindenki akkor kapcsolódik be, amikor neki kényelmes.

Fading Colors

Mindezeken felül szívesen dolgozunk együtt bárkivel bármi olyan témában, ami azt érinti, hogy hogyan lehet nyitottabbá, elfogadóbbá tenni az embereket, hogyan lehet bevonni azokat, akik nehezebben bevonhatók ilyen vagy olyan okból.

 

KÜLDETÉSÜNK

Ezért dolgozunk:

Az Egyesület az Inklúzióért mottója:

”Egy sima és egy fordított könnyen köthet barátságot."

 

Azon dolgozunk, hogy segítsük a fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok és családjaik mozgását a szociális térben.

Hogy teret és lehetőséget biztosítsunk a találkozásra simák és fordítottak számára, szabadidős és oktatási keretek kötött egyaránt, azzal a céllal, hogy ezekből a találkozásokból mindenki a lehető legtöbbet profitálja, töltődjön belőle, és építkezni tudjon a közös élményből.

 

Feladatunknak érezzük a gyerekek, a fiatalok szemléletének formálását, a különböző csoportok közti kommunikáció segítését, inkluzív feladathelyzetek és módszerek kidolgozását.

Ilyen világról álmodunk:

• ahol a sokszínűség érték

• az emberek, tisztelik, elfogadják és meg tudják szólítani egymást, tudnak segítséget ajánlani és elfogadni

 

• az akadálymentesség és inklúzió alapvetés, ha bárki bármit tervez és szervez, akkor gondol azokra, akik másképp férnek hozzá dolgokhoz, másképp kommunikálnak, másképp szereznek információt

• a családok, sérült gyerekek, sérült és ép gyermeket nevelő anyák, apák nem szigetelődnek el, hanem támogató, megtartó heterogén közösségekhez tartoznak

• valamint bárki számára hozzáférhető a számára legkedvezőbb és szimpatikusabb oktatási-, munka- vagy szociális foglalkoztató lehetőség a lakókörnyezetében

"

Akadálymentesítenek. Méghozzá a legfontosabb helyen. A fejekben.
Mindezt őszintén, határtalan szeretettel, lelkesedéssel és kreativítással.
Boldogok vagyunk, hogy egy csapatot alkotunk Veletek. Szeretünk Titeket!
És mindig tudjátok azt, hogy számíthattok ránk!

Az Appy csapata

 

KIK VAGYUNK?

Mindhárman anyák vagyunk összesen nyolc gyerekkel, akik természetesen mind különlegesek, de közülük ketten különlegesen különlegesek.

 

A MagikMe inkluzív játszóterek tervezése során kezdtünk együtt dolgozni, mikor rájöttünk, hogy sajnos a tárgyi akadálymentesítés nem lesz elegendő, ha változást szeretnénk elérni. Beszélgetni kell, információt átadni, bátorítani és kézenfogva elvezetni mindkét felet a találkozás helyszínére, ott pedig vidám és kötetlen hangulatot kell teremteni.

 

Így van esély, ha tényleg találkozunk. Ebben hiszünk.

Bokor Györgyi
 

Gyógypedagógus, az egyesület tevékenységének szakmai oldaláért felel. Erőforráscsoportot vezet, kapcsolatokat sző és ötletel.

Sima és fordított gyerekek logopédusa.

Török Flóra
 

Az egyesület kommunikációjáért és operatív ügyeiért felel.

15 éve sima, 9 éve fordított anya. Ezeken kívül foglalkozik még rendezvényekkel, kampányokkal és önkéntesként gyerekhospice-szal.

Élő Fruzsina

Pszichológus, meseterapeuta, két sima és egy fordított gyerek anyukája. Kedvenc témája, hogy hogyan csomagoljunk komoly témákat érthető, mesélhető és játszható formába.

2020_EgySima_OSK_4338_edited.jpg

Szirányi Mariann

Gyógypedagógus, kiválóan ért projektek összefogásához és kis hordánk fegyelmezéséhez.

2020_EgySima_OSK_4342 (1).jpg

Daniss-Bodó Eszter
 

Szintén spéciszülő, marketinges, és kommunikációs feladatokat vállal magára külső és belső kényszer hatására.

Money transfer information for our foreign supporters:

Account Holder: Egyesület az Inklúzióért

IBAN: HU08 1620 0010 1010 9849 0000 0000

SWIFT: HBWEHUHB

Branch name: Magnet Bank Zrt.

Branch official address: H-1062 Budapest, Andrássy út 98.

MN-Bank_logo_szines_atlatszo.png

MAGNET Segítő Bankkártyával is támogathatsz bennünket!