top of page

MIVEL FOGLALKOZUNK?

Azon dolgozunk, hogy a világ elfogadóbb és nyitottabb legyen,

ha fogyatékos gyerekekről, emberekről van szó.

 

Közösséget építünk, oktatunk, játszunk és beszélgetünk.

 

Ezt mind annak érdekében tesszük, hogy a sok átadott információ, és megtapasztalt élmény segítségével megmutassuk, hogy mindenkivel lehet kapcsolódni. Kommunikálni, játszani, dolgozni vagy barátkozni is.

szaszmarcell.com

Céges csapatépítő

Érzékenyítő csapatépítő program, 2 az 1-ben:

 

  • A munkahelyi csapat empatikusabb és együttműködőbb lesz mind egymás, mind a fogyatékkal élő emberek felé, miután élményalapú tréningen vesz részt. A tréning egy tapasztalatszerző, tabudöntögető foglalkozás kerekesszékek, alternatív kommunikációs szoftver és szimulációs szemüvegek használatával, mindez cége igényeihez igazítva.

  • A részvétellel cége egy oktatási intézményt is támogat. Egy kiválasztott óvodában vagy iskolában ingyenes foglalkozást tartunk.

  • A program teljes költsége 250.000 Ft. Szolgáltatásként számlát, vagy támogatásként adóigazolást is tudunk adni, amelyik jobban megfelel cége igényeinek.

  • 5-20 fős munkahelyi csapatok jelentkezését várjuk a kétórás tréningre Budapestről és vonzáskörzetéből.

 

Az inklúzió és a sokszínűség támogatása duplán megtérül.

      Hívj bennünket!

        Török Flóra  +36 30 914 5088

Ceges csapatepito

"Egy Sima, Egy Fordított" érzékenyítő foglalkozások

 6-10 éves korosztály számára 

Abban hiszünk, hogy sima és fordított simán köthet barátságot!

Azaz ép és fogyatékossággal élő gyerekek lehetnek barátok, játszhatnak együtt, sőt akár tanulhatnak is együtt. Ehhez viszont arra van szükség, hogy jobban megismerjék egymást.

Érzékenyítő foglalkozásainkkal mi ennek az ismerkedésnek az első lépéseit segítjük.

 

A gyerekeknek rengeteg kérdése van ebben az ügyben (is). 

Mi pedig azért megyünk, hogy ezekre a kérdésekre őszinte, tabuk nélküli válaszokat adjunk gyereknyelven. Spéci gyerekeket nevelő szülőkként és gyógypedagógusokként saját személyes tapasztalataink, érintettségünk sokat segít nekünk ebben. 

 

Barátainkkal - három fogyatékosságban érintett plüssállattal - és mindenféle szuper érdekes eszközzel érkezünk. Játszunk, élményt adunk, kérdezünk, válaszolunk, tanítunk, és nem hagyjuk, hogy a gyerekekben lévő nyitottság köré fal épüljön. 

 

A gyerekek a foglalkozás során a mozgássérülés, a látássérülés és a beszédfogyatékosság témakörével ismerkedhetnek meg alaposabban. Emellett pedig inkluzív, vagyis befogadó szemléletet is igyekszünk átadni nekik. 

 

Praktikus tudnivalók

Foglalkozásvezetők: A gyerekekkel a foglalkozás egy szakaszában három csoportra bontva dolgozunk három foglalkozásvezetővel.

Helyigény: minimum két terem (az egyik akár folyosó, udvar, tornaterem is lehet).

A foglalkozás időtartama:

• Óvodásoknál 60 perc

• Alsó tagozatosoknál 75-90 perc

A foglalkozást az Egyesületünk számára felajánlott adományért cserébe tartjuk.

"Egy Sima, Egy Fordított" érzékenyítő foglalkozások

 11 évnél idősebb gyerekek, fiatalok számára 

Fontosnak tartjuk, hogy a fiatal generáció, aki hamarosan az a generáció lesz, aki a világot rendezgeti, úgy jusson el életének ebbe a szakaszába, hogy az inkluzív szemlélet a tudása részét képezi, valamint motivált is arra, hogy bármit is csinál majd az életében, azt ezzel a szemlélettel csinálja.

Hogy a jövő világa, épületei, közlekedési eszközei, valamint fejei és szívei is akadálymentesek és befogadóak legyenek. 

Ha ti is fontosnak tartjátok ezt…


Próbáljátok ki a 90-120 perc hosszúságú interaktív érzékenyítő foglalkozásunkat, ahol alaposabban elmélyülünk az egyes fogyatékosság-típusok megismerésében. Emellett sok beszélgetésre, csapatépítő és érzékenyítő játékra is jut időnk. Erre a foglalkozásra, ha szeretnétek, tapasztalati szakértőket is hívunk magunkkal, akikkel beszélgetni lehet az életük sima és fordított dolgairól.

Praktikus tudnivalók

Foglalkozásvezetők: Két vagy három trénerrel, külön kérés esetén tapasztalati szakértőkkel érkezünk.

Helyigény: A foglalkozáshoz legideálisabb egy díszterem-szerű helyiség, ahol nagy térben tudunk több csoportban dolgozni. A tornaterem is megfelelhet, de nem ideális, mert nagyon visszhangos. 

Ha ez nem megoldható, akkor az osztálytermen kívül szükségünk van még egy teremre, vagy szabad folyosó-szakaszra.

Erzekenyito foglalkozas

“Egy Sima, Egy Fordított” játszódélelőtt

Miután egy-egy foglalkozás során megismertük mindkét gyerekcsoportot, a sima és a fordított gyerekeknek egy mese köré fonódó, élményekben gazdag játszódélelőttöt szervezünk.

A gyerekeket három vegyes csoportra bontva, forgószínpadszerűen háromféle közös tevékenységben segítjük a közös játékot és a kapcsolódást.

Egy-egy, a foglalkozást követő alkalommal mindkét gyerekcsoporttal szívesen beszélgetünk az élményeikről, ha erre van igény.

 

Helyigény: 3 külön terem (az egyik udvar, folyosó is lehet)

Mindig a sima gyerekeket visszük a speciális gyerekek intézményébe, az átkísérésben tudunk segíteni, valamint tízórait is biztosítunk a gyerekeknek.

 

EXKLUZÍV INKLUZÍV AJÁNLATUNK:

Azoknak a csoportoknak akik vállalják, hogy keresnek egy haver-osztályt maguknak, akivel szívesen megismerkednének (egy hozzájuk közeli intézmény speciális gyerekekből álló gyerekcsoportjával), ott a szervezés további részét, magát az érzékenyítő foglalkozást, a speciális gyerekekkel való külön ismerkedő foglalkozást, a közös játszódélelőtt programjának lebonyolítását és a foglalkozást követő tapasztalat-megosztó záróbeszélgetést az Egyesület díjmentesen vállalja.

Jatszodelelott
Piknik

“Egy sima egy fordított” piknik

Ez egy szuperbefogadó, azaz inkluzív piknik. Eljöhet mindenki, aki nehezen talál akadálymentes erdőt, mezőt, aki bátortalanul látogat közösségi eseményeket, mert ezért vagy azért ő vagy a gyereke eltér az átlagtól. De jöhet az is, aki örül, ha színes körülötte a világ, és szívesen tanítja meg a gyerekének, hogy ez bizony így jó, és így jó elfogadni is.

MIÉRT SZERVEZZÜK EZEKET A PIKNIKEKET?

• Olyan nehéz egyedül, olyan nehéz programokat találni egy olyan világban, ami nem akadálymentes és nem feltétlen elfogadó.

• Olyan nehéz megszólítani egymást, nehéz segíteni és segítséget kérni, nehéz elmagyarázni, a gyerekemnek, hogy "ő miért olyan", de még nehezebb elmagyarázni a saját gyerekemről, hogy "ő miért olyan". De amíg ezen nem esünk túl, amíg nem találkozunk, nem beszélgetünk, nem játszunk, nem csinálunk semmit se együtt, hogy fogunk elfogadó, befogadó világot teremteni a gyerekeinknek?

• Ha ebből a piknikből és egymás társaságából hagyományt teremtünk, sokat tehetünk egy elfogadóbb világért is, egymást támogatva és inspirálva.

• És nem mellesleg, kibújhatunk a mindennapos fárasztó nyavalyákból és helyette szaladgálhatunk vagy gurulhatunk a fűben.
 

MI A PROGRAM?

A program általában kötetlen, de sosem unalmas. Szokott lenni tűzrakás, főzés, mesélés. Lehet játszani, beszélgetni, homokozni, köveket pakolni a patakparton, és csak úgy lenni is. A gyerekek a szabadban kisimulnak, és értékes időt töltenek egymással.

Senki sem marad ki semmiből, aki részt szeretne venni, és senkit se nyaggatunk, aki épp nem szeretne részt venni valamiben. Be- és elfogadók vagyunk.

A program általában 10-16 óráig tart, de mindenki akkor kapcsolódik be, amikor neki kényelmes.

Fading Colors

Mindezeken felül szívesen dolgozunk együtt bárkivel bármi olyan témában, ami azt érinti, hogy hogyan lehet nyitottabbá, elfogadóbbá tenni az embereket, hogyan lehet bevonni azokat, akik nehezebben bevonhatók ilyen vagy olyan okból.

bottom of page