top of page
243550491_196319485919252_5668420455531382366_n.jpg

Mi a My Story?

A My Story egy DUPLO készletek felhasználásával összeállított vizuális forgatókönyv és módszertani segédlet gyógypedagógusok számára. A készletek felhasználása a 4-6 éves integráló óvodai közösségbe járó szociális- és kommunikációs nehézségekkel küzdő gyermekek tanításának támogatására készült.

 

A My Story a mentalizáció, elmeolvasás, mások érzelmeinek értelmezése, szociális, társas helyzetekben való részvétel megértésének támogatására használható. Egy-egy hétköznapi helyzetre, nehézséget jelentő társas helyzetre alkottunk jól érthető, problémafókuszú, strukturált vizuális forgatókönyveket. A forgatókönyvek javasolnak természetes helyzetben is jól gyakorolható, pozitív megoldási stratégiát is.

Hogyan működik?

A My Story csomagok olyanok, mint egy nagyon egyszerű mesekönyv DUPLO szettekkel lejátszható mesékkel. A csomagban 11 történet van olyan mindennapi helyzetekről, amik általában feszültséget jelenthetnek a gyerekeknek. A történeteket gyógypedagógusok segítségével dolgozzák fel az óvodások, jó megoldást keresnek a helyzetek kezelésére feladatokkal, gyakorlással. 

 

A csomagokban több olyan segítő eszköz is van, ami a beszédet nehezen értő, illetve nehezen beszélő gyerekeknek segítséget jelent a foglalkozások alatt. Számukra könnyebb elfogadni, megérteni azt, ami látható, ezért igyekeztünk minden nehezen megfogható dolgot megjeleníteni.

 

 

Mit tartalmaz a My Story csomag?

  • DUPLO szettek

  • Sztorik: vizuális forgatókönyvek egy-egy helyzetre képekkel és egyszerű, nagybetűs szöveggel

  • A sztorikhoz tartozó kérdés- és feladatjavaslatok

  • Javaslatok a történet feldolgozásához

  • Hangulat-jelölő kártyák

  • VÁRJ! kártya

  • Vizuális időmérő, várakozást támogató eszköz

 

Milyen gyerekeknek ajánljuk?

A My Story csomagok tematikája 4-6 éves gyermekek érdeklődési köréhez igazodik tipikus fejlődés és autizmus esetén is. Ajánljuk:

  • jó képességű, 4-6 éves, autizmussal élő gyermekeknek,

  • beszéd–, mozgás–, értelmi sérülésben érintett gyermekek esetében sem problematikus a készlet alkalmazása, de fontosak a gyermeket jól ismerő gyógypedagógus egyéni döntései, és adaptációs munkája.

 

Ki és hogyan igényelheti a My Story-t?

Elsősorban autizmus területén jártas gyógypedagógusok együttműködésére számítunk. 

 

A jelentkezés feltételei:

 

1. A My Story készletet akkor tudod igényelni, ha gyógypedagógus végzettséged van. Kérjük, ha te nem vagy gyógypedagógus, de hasznára válhat a munkahelyednek, akkor továbbítsd felhívásunkat a – lehetőleg autizmussal élő gyerekekkel foglalkozó – gyógypedagógus kollégádnak.

 

2. A My Story szettek örökre nálad maradnak, és használhatod őket bármeddig. A szett ingyenességével azonban vállalod, hogy a szettet csak olyan helyen használod, ami állami fenntartású, illetve állami normatívából fedezik a családok ellátását, azaz nem magán intézmény, nem magán ellátás.

Egy intézményből vagy ellátó helyről akár több gyógypedagógus jelentkezését is el tudjuk fogadni, hiszen személyek kapják meg a készletet, nem intézmények.

 

3. A programba kerülő gyógypedagógusokkal egy egyszerű adományozási szerződést fogunk kötni.

Ha kérdésed van, írj ide: mystory@egysimaegyforditott.hu

Ha érdekel az ingyenes My Story készlet, jelentkezz!

Jelentkezési határidő: 2022. május 22.

IMG_20210923_142516.jpg
1S1F_MyStory_Logo.png

 A LEGO Alapítvány és LEGO Csoport támogatásával 

bottom of page