Egy Sima Egy Fordított Érzékenyítő Társasjáték
a LEGO Alapítvány támogatásával 

Az Egy Sima egy Fordított -  Egyesület az Inklúzióért csapata készített nektek egy fogyatékosságról szóló érzékenyítő játékot, a LEGO Alapítvány támogatásával.

 

A csomag egy olyan projektre ad lehetőséget iskolai keretek között az alsó tagozatosok számára, ahol a gyerekek játékos módon, kiscsoportos foglalkozás során tanulhatnak a fogyatékosságokról, és megismerhetik az inkluzív, befogadó szemléletet.

 

Egyesületünk az inklúzióért, befogadásért dolgozik, legfőbb célunk pedig minél több emberrel megismertetni, hogy mindenkinek vannak jobb és kevésbé jó képességei, mindannyian egyediek vagyunk, és mind fontos részei vagyunk a nagy egésznek.

 

A gyerekek kíváncsiak, érdekli őket, hogy ki milyen, és miért olyan. Mi ezekre a kérdésekre adunk választ játékosan és tabumentesen a fogyatékosság témakörében.

 

Az osztályfőnöki óra, a reggeli beszélgető kör, az etika vagy vallás óra, a környezetismeret, rajz, technika, de akár az olvasás vagy matematika óra keretébe is beilleszthető az a tudás, amit a gyerekek nyernek ezzel a foglalkozással.

 

Játékos formában megismerik az érzékszervek, a mozgásszervek, az idegrendszer működését. Kiscsoportban, kooperatív módon együtt dolgoznak, közelebbről megismerik és segítik egymást, szöveges feladatokat oldanak meg, építenek, alkotnak, halmazokat hoznak létre, logikusan gondolkoznak.

 

A játék maga 5-6 összevont tanórányi elfoglaltságot jelent. Fontosnak tartjuk azonban, hogy ne pusztán a játék lejátszása történjen meg. Hanem legyen ez inkább egy projekt-hét, ami ráhangolódással kezdődik, a játékban hág a tetőfokára, és a levezetésre is sor kerül.

 

Egy iskolának egy játékot tudunk küldeni, ami körbejár a résztvevő osztályok között. A csomag az iskolában marad, és a következő tanévekben eljut az új osztályokhoz, akik újra játszhatják.

 

A projektben résztvevő osztályoktól nagy szeretettel várjuk lefotózott alkotásaikat, posztereiket, hogy online kiállításunkon megmutathassuk a világnak. A legjobbak díjat nyernek!