top of page

BLOG

2023: a közös többszörös

Jó szokásunkhoz híven megállunk, hogy összegezzük a mögöttünk álló, izgalmasra sikerült évünk történéseit és eredményeit. 2023-ból álljon itt most 23 gondolat a KÖZÖSségünkről, ami arról mesél, hogyan TÖBBSZÖRÖZtük meg a tudásunkat és milyen eszközökkel akadálymentesítettünk ebben az évben az emberek fejében.


EGY-KÉT-HÁ... ÉS …


EGYesületünk az év elején nem tétlenkedett sokáig, ugyanis a januárt egy egész napon át tartó stratégiai tervezéssel indítottuk. Miért is fontos ez? Szerencsére egyre több izgalmas projektünk ismétlődik évről évre, szemléletformáló feladataink csak bővülnek, így fontosnak érezzük, hogy erőforrásainkat a lehető legtudatosabban használjuk. Januárban ezen kívül még megültük az év eleji csapatkarácsonyt, és nyolc osztályban jártunk az érzékenyítő foglalkozással is.


KÉTség sem fér hozzá, növekvő számú megvalósított és arra váró projektünkhöz elképesztő mennyiségű kellék és eszköz is tartozik, ráadásul egy támogatótól új gyerek-kerekesszékeket is kaptunk karácsonyra. Így már elodázhatatlanná vált a raktárbérlés. Szerencsére az irodánk tőszomszédságában találtunk egy nagyon praktikus raktárat, melyből a Raktárbox cég jókora kedvezményt is adott a céljainkat meghallván.


HARMADIK szakaszához érkezett a télen a 2022-ben indult foglalkozásvezető-képzésünk. Ezen a télen már volt, aki le is vizsgázott, és jött velünk szemléletet formálni.

A tél és a tavasz során számos óvodában és iskolában jártunk, összesen kb. 600, majd ősszel további 300 gyerek tanult általunk a fogyatékosságokról. 

A foglalkozásvezetők közül került ki többek között Andi kollégánk is, aki ma már szervezője és egyik motorja ennek az alapprogramunknak.  Február végén tartottunk egy találkozót is a gyerekprogramok tréneri közösségének, ami nagyon jól sikerült.


Három fiatal hölgy egyforma pólóban mosolyog a csoportképen egy iskolai osztályteremben, előttük egy gyerekméretű kerekesszék, kezükben plüssállatok
Érzékenyítés - egy csapatfotó a sok közül

4. alkalommal (vagy a harmadikkal, de ki számolja?) pezsdítettük fel a Facebook oldalunkat és a követőinkét a “Simafordított-napi” kihívásunkkal. Ezt az általunk kitalált mókát minden évben egy úgynevezett palindrom napon rendezzük meg, tehát egy olyan napon, melynek a dátuma oda és vissza is ugyanaz. Erre hajazott idén a 2023.02.23. napja is, amikor a követőink, kollégáink és barátaink mind egy-egy olyan képet posztoltak, amin valamilyen módon fordítva látszanak. Fordítva van rajtuk valami, fejenállnak, vagy felcserélték a szerepeket gyerekek és felnőttek között, és még számos vicces ötlet érkezett. Nagyon jó alkotások születtek, melyek mind a simák és fordítottak összetartozására hívták fel a figyelmet. Írjátok be a Facebookon vagy Instán a keresőbe, hogy simaforditottnap, majd csatlakozzatok 2024-ben ti is: várhatóan 02.24-én!


5-öst adtunk idén is egymásnak a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjával: még több képzést, még több inkluzív eseményt álmodtunk meg közösen. Tél végére összeálltak a LEGO-támogatott projektjeink nagyon részletes tervei, és végre elkezdhettük a 2023-as közös projektjeink megvalósítását. A korábbi, már egyre több gyógypedagógus, pedagógus és szociális szakember által ismert programunk mellé idén az ELTE Vizuális Nevelés tanszékével is dolgozunk (lásd a 8-as pontot), valamint egy még pilot stádiumban lévő nemzetközi program adaptációjába is belekezdtek kollegáink. Erről hamarosan beszámolunk majd!


HAThatós segítség kellett már a forrásteremtéshez, ezért régi vágyunkat valósítottuk meg, amikor saját fundraiserünk lett. Elképesztő terhet vett és vesz le azóta is a csapatról Andi! Sajnos március elején elment nagyon szeretett pénzügyesünk, Eszter a csapattól, de nagyon hamar találtunk új pénzügyi szakértelemmel bíró munkatársat, aki virtuális asszisztensként, 150 km távolságból, online dolgozik nekünk. Köszi, Mónika a profi munkádat!


7x3+4, vagyis 25 résztvevővel és nagy sikerrel zajlott le áprilisban az AAK-Alapok Terapeuta Képzésünk (melyet újból megtartunk 2024 márciusában, további infók itt.) A már másodszorra megszervezett, Alternatív és Augmentatív Kommunikációról (vagyis az AAK-ról) szóló képzés során nagyon lelkes szakemberekkel volt szerencsénk közösen gondolkodni.

A képzés továbbfejlesztésével sikerült egy olyan tanfolyamot létrehoznunk, ahol a résztvevők a koragyermekkori kommunikációs kihívásokat elméleti és gyakorlati oldalról is körbejárják.  

Szeptemberben egy nagylelkű magánadományozónk támogatásából második alkalommal valósult meg AAK-Alapok szülőtréningünk is. Képzésünk egyik trénere így emlékszik erre:


“Az idei év legemlékezetesebb pillanata számomra az volt, amikor az AAK szülőképzés első napjának végén a tréningszoba szőnyegén ülve találtam magam a szülőkkel körülvéve egy pezsgő nap után, ahol sok aha-élmény mellett láttam, hogy milyen szépen alakulnak a kapcsolatok a résztvevők között.”


Egy tetőteraszon nagy társaság ül egy raklapasztal körül pózolva és mosolyogva az egyesület logójával ellátott molinó előtt
Az AAK képzésünk csoportképe a résztvevő szülőkkel

8-as szám nincs a projekt nevében, de 8 évesek inklúzióra való tanítására kiválóan alkalmas a 3*6*12+InkubARTor nevet kapott egyetemi projektünk. Na, ha valaki ezt az előző mondatot nehezen értelmezte, az nem csoda. Egyszerűbben: Bemerészkedtünk az ELTE TÓK Vizuális Nevelés Tanszék pedagógusképzésébe, a tanszék oktatóival együtt létrehozva a programot, a tanító és óvodapedagógus hallgatókkal pedig közösen gondolkozunk, alkotunk, teszünk az inklúzióért. Ha érdekel a program, olvasd el blogcikkünket itt. 


RENGETEG HELYRE VITTÜK EL AZ INKLÚZIÓT


9, vagy még annál is több felkérésnek és meghívásnak tettünk eleget csak a tavasz folyamán! A teljesség igénye nélkül voltunk tréninget tartani az OTP Bankban és a Fekete István EGYMI-ben, előadtunk az ELTE Radnóti Gimnáziumban és az ELTE Pszichológia Tanszékén három alkalommal, voltunk meghívottak a Kaposvári Egyetemen, tartottunk szülő- és óvópedagógus-beszélgetést, konferenciákon vettünk részt több városban online és offline, más civil szervezeteket érzékenyítettünk az Edisonplatform felkérésére, részt vettünk kerekasztalbeszélgetésen az Európa-Napon, és idén másodszor volt standunk és kerekesszékes akadálypályánk a MÜPA gyereknapon. Ez gombócból is sok!


Tízalkalmas, eltérő fejlődésű gyerekek szüleinek szóló ERŐFORRÁSCSOPORTot ötödik alkalommal szerveztünk. A tematikát a Napfogyatkozás Egyesületnél sajátították el kollégáink. Az egyik résztvevőnk így nyilatkozott a képzésről: 


​​"Olyan volt, mintha tükröt tartanának felém, de nem csak simán megfésülködsz és rohansz tovább, hanem órákon keresztül nézed magad, először csak néhány dolgot veszel észre magadon, aztán egyre mélyebben szemléled magad egészen a bensődig."


2024-ben előreláthatólag két csoportot indítunk, az elsőre már csak várólistára tudtok jelentkezni.

A második csoport indulása esetén a részleteket honlapunkon és a Facebook oldalon is olvashatjátok majd.


11 képzésen jártunk résztvevőként! Ebben az évben hangsúlyt fektettünk arra is, hogy mi is képződjünk, ne csak másokat képezzünk. Fontos számunkra a szakmai fejlődés, hogy még többet adhassunk tovább tudásunkból a társadalmi elfogadás érdekében. Egyesületünk bázisán, közösségi irodánkban, az általunk nagyon szeretett Appyben számos tréninget és képzést kapunk sokféle, a civil szektort érintő témában az adománygyűjtéstől a vállalati kapcsolattartásig, vagy az online marketingig. Az Appyben még heti jógaóra is igénybe vehető (ugye milyen szuper hely?), amelyet három csapattagunk rendszeresen látogatott egész évben. Az Edisonplatform-Díj elnyerésével lehetőségünk volt több kommunikációs képzésen is részt venni, más szervezetekkel együtt. Támogatásalapú együttműködést kötöttünk a ContentPlus csapatával, akiktől LinkedIn és Márkanagyköveti képzéseket kaptunk. Egyik kollégánk a Mozaik Hubba ment sztoritellinget és prezentációs készségeket tanulni, míg másikuk a Napfogyatkozás Egyesülettől tanult veszteségfeldolgozó csoportvezetést, hogy bővülhessen a korábban említett Erőforráscsoport vezetői köre. Az év végén ketten közülünk a Korai Fejlesztő Központ Mentorszülői képesítését szerezték meg. Köszönjük partnereinknek, hogy fejlődhettünk!


A 12 bűvös szám, sok mesében feltűnik, ezért ebben a pontban a mesecsoportjainkról mesélünk, amiből három is volt (szintén mesebeli szám). Az egyik meseterapeutánk így számolt be a csoportokról:

“Idén két 10 alkalmas (8-10 és 6-7 éves korosztálynak) és egy egynapos mesecsoportot tartottunk (felsősök számára), olyan gyerekeknek, akiknek speciális nevelési igényű vagy fogyatékosságban érintett testvére van.

Habár a idősebb gyerekek sokszor ‘külső nyomás’ hatására érkeznek, a csoporton úgy látjuk, hogy igencsak élvezik és sok élményt és mesét visznek el a tarisznyájukban.”


Rengeteget meséltünk, játszottunk, alkottunk. Jó volt látni, hogy hogyan varázsolódik át az Appy egyik kis tárgyalóterme minden héten erdővé, tengerré,  sárkánytanyává, malacházikóvá, vagy, amire épp szükség van.

Nagyon érezhető volt, hogy mennyire kell a gyerekeknek egy szeglet a világban, ahol nem érvényesek a kinti dolgok, ahol azzá válhatnak, amivé épp szeretnének, és megfogalmazhatják, hogy mi az, ami nehéz nekik, sőt még le is győzhetik ezeket a nehézségeket, mint a mesebeli hősök a farkasokat, sárkányokat vagy boszorkányokat.

A programok a MOL Új Európa Alapítvány GyermekGyógyítók programja, illetve egy magánadományozónk jóvoltából valósulhattak meg. 


A 13 százezerszeresét, azaz 1,3 millió forintot céloztunk meg a ‘23-as 1%-os kampányunkkal. Erre a célra készült fotósorozatokat, bannereket, emailaláírásokat használtunk elsősorban hétfői napokra időzítve, valamint a velünk partnerségben lévő vállalatok belső kommunikációjába ágyazva. Nagy örömünkre a nekünk felajánlott adóforintok összege 30%-kal túlnőtt a terveken, így szeptemberre végül

130 (a 13 itt bejött) felajánló 1,822,690 Ft-ja érkezett meg hozzánk, amit a jövő év programjainak költségeire, eszközvásárlásra és raktárbérlésre tervezünk fordítani. Köszönjük, ha te is köztü(n)k voltál!

14 céggel alakult a beszélgetéstől a komolyabb partnerségig valamilyen együttműködésünk az év során. A tanévvégi hajrát nem csak a gyerekek érzik meg, hanem mi is megéreztük. Rengeteg helyre vittük az inklúzió hírét. Június 7-én a Wolters Kluwer-ben tartottunk újra szemléletformáló foglalkozást a lelkes kollégáknak. Másnap, 8-án a Business Festen voltunk edisonos közös standdal, majd következő nap Nyíregyházán játszottunk érzékenyítő játékokat a LEGO dolgozókkal a PlayDay című belső rendezvényükön. Az év egyik újítása a Change Hungaryvel együttműködésben elkészült adománygyűjtő totemünk volt. Ez egy azonnali kártyás adományozásra alkalmas, talapzaton álló, személyre (szervezetünkre) szabott POS terminál, melyet 2023 második felében kísérletképpen használtunk, és a Pozsonyi Pikniken máris 126 ezer Ft-ot gyűjtöttünk vele.


15+10 db  intézmény, köztük iskolák és szociális intézmények a tanév végére megkapták az idei Érzékenyítő Társasjátékunk csomagjait, és az év végi lazulásban és napközis táborban már tudták használni a tanítók és szociális szakemberek is. Köszönjük a csomagolásban és a szállításban állandó partnerünk, a megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató Alfa Nyomda munkáját! Idei újdonság volt az Érzékenyítő társasjátékunkban a benne szereplő új gyerekkarakterek kidolgozása: megérkezett Miki, Lili, Eszter, Maja és Petya mellé Hanna, Zsenya, Momó is. Az új karaktereket és a hozzájuk kapcsolódó szemléletformáló gyakorlatokat, játékokat, mint kiegészítő szettet a korábbi évek együttműködő iskolái is megkapták.


16x3, azaz 48 résztvevője volt a júniusi My Story Light képzésünknek, melynek a  CEU épülete adott otthont.

A MyStory Light a korábbi My Story projektünk továbbfejlesztett változata, egy olyan eszköz, amely az óvodás és kisiskolás gyermekek hétköznapjait hivatott megkönnyíteni olyan helyzetekben, amelyek kihívást jelenthetnek a gyermekek számára, legyen szó rutin- vagy épp stresszhelyzetről.

Két női kezet látunk, egy asztalon LEGO figurákból épít
Pillanatkép a My Story Light projektből

17 fokkal melegebb volt a kellemesnél ezen a nyáron (jó, belátjuk, kissé erőltetett, de valahogy ezt a számot a bekezdés elejére kellett varázsolnunk). De ez sem gátolt meg minket abban, hogy néhány kérésnek eleget tegyünk annak ellenére, hogy ilyenkor a csapatunk spéciszülő tagjai sokkal nehezebben tudnak egyesületi feladatokat vállalni, mert kacifántos igényű gyerekeink otthon vannak a nyári szünet alatt. Pár nyári programunk dióhéjban: megmutattuk a MyStoryt a “Bánkitó” fesztiválozóinak, a RealSchool “Be the Change” táborában érzékenyítettünk angol nyelven, két nagyobb pályázatot írtunk meg, promóvideót készítettünk az Edisonplatform és a Prezi együttműködésével. A Kifli.hu sajtótájékoztatóján pedig bejelentettük az együttműködésünket az akadálymentes klubbal. Ennek egyik eredménye az, hogy jelenleg is tudtok a kifli.hu oldalán támogatói ajándékutalványt venni a javunkra.


Eközben az irodában lázasan folytak azok a backoffice-munkák, amikre máskor nem jutott idő: folyamataink tisztítása, honlap-ráncfelvarrás és a drive-unk költöztetése új helyre.

Akik pedig a Madhouse-ban lazítottak nyáron, azok a mi javunkra is ehették a Carson Coma menüjét. Köszönjük!

Augusztusban két napot is Nyíregyházán töltöttünk, ugyanis mielőtt SixBricks képzést tartottunk volna a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pedagógusoknak, a LEGO gyár önkénteskedő dolgozói segítettek becsomagolni a képzéshez szükséges hátizsákokat, melyeket régi partnerünk, a debreceni Fény Felé Alapítvány megváltozott munkaképességű dolgozói varrtak számunkra (róluk szóló blogcikkünk itt olvasható).


18 önkéntes vett részt a koraőszi programjainkban. A szeptembert a Bartókfeszt és a Pozsonyi Piknik programjai nyitották nálunk, a két helyszínen, pontosan egyidőben, három standunk volt, az egyik roskadozott a sütiktől, amelyeket Újlipótváros apraja-nagyja sütött nekünk az adománygyűjtésre. Lehetett Mesepostát nyerni, és a befolyt összeget is a Meseposta továbbfejlesztésére szánjuk. Ezeken a programokon nagyon ügyesen helytálltak az IKSZ-es (iskolai közösségi szolgálatot teljesítő) gimnazista önkéntesek is. Szeptember 21-én tartottunk interaktív előadást az inkluzív megközelítésünkről az Open Conference-en, részt vettünk csapatban a Social Design Jamen, és a közösségi irodánkban pedig mi önkénteskedtünk: két társszervezettel 3 hónapig mi láttuk el a közösségi board szerepét, segítve ezzel mi is az appyt, hogy ne csak fordítva legyen. Október elején pedig szervezetfejlesztőnkkel, Hűvös Ágnessel a Karsontól, aki minden évben sok önkéntes órát szán ránk, újragondoltuk a nagy stratégiai céljainkat. 

Ősszel még történt valami nagyon fontos: a többek között a blogért is felelős kolléganőnk október 5-én harmadszorra is anyuka lett. Frida az első kisbaba, aki az egyesületünk megalakulása óta született. Szia, Frida!


19-re lapot húztunk, vagyis legalább ennyi adománygyűjtő nagykövetet terveztünk bevonni a két év után újra megrendezett követes adománygyűjtésünkön. Végül

24 csapat indult el az október 1-27. között lezajlott KÖTETLEN KÖTATHLON nevet kapott kampányban, melynek sikere minden képzeletünket felülmúlta: 7,1 M Ft-ot gyűjtöttek követeink és adományozóink együtt.

De a pénznél is többet jelent az az összetartás és egymás segítése, ami a követi csapatot jellemezte, és nem utolsó sorban sokkal többen megismertek minket, mint a kampány előtt. Ez többek között annak is köszönhető, hogy egyik követünk egy nagyon érzékeny összefoglaló cikket írt az egyesületről a wmn.hu-ra.

Az ezen a kampányon dolgozó egyik kollégánk így foglalta össze, melyik volt számára az év pillanata:

“Amikor a követes adománygyűjtésen 5 millió után már mindennek úgy örültünk, hogy na, ezt már biztosan nem lépjük át, és de… Álmodni sem mertünk arról, hogy 7.100.000 forint fog összegyűlni. Ez az óriási adomány nem jöhetett volna létre kitartó követeink nélkül. A nagy siker örömét együtt ünnepeltünk követeinkkel a kampány végén, ahol majdnem mindenkivel találkoztunk, és hátborzongató volt látni és hallani az egyes adományok mögötti sztorikat.”


kb. húszfős csoportkép, némelyek kezében betűt ábrázoló tábla, másokéban számokat formáló lufik, össze-vissza, de a köszönjük szót lehet összerakni belőlük.
Csoportkép követeinkkel

A ‘20-as, mindenki számára emlékezetes év évekre visszavetette egyik emblematikus programsorozatunkat, az EgySimaEgyFordított PIKNIK-eket. Idén végre kimondtuk: nem hiányozhat a pont a sorstársaink, a legelszigeteltebb családokból álló közösség számára tartott programunk! Vissza a Piknikeket és az Inkluzív gyerekprogramokat! Az elsőt egy országos, egész napos eső mosta el szeptemberben, de október 22-én semmi nem állt a vágyaink útjába, és

életünk egyik legfergetegesebb piknikje valósult meg Gödön közös főzéssel, meseösvénnyel, hangtálazással és szívmelengetően sokféle képességű gyerekkel.

A piknikszervezés egyik főnyereménye csodálatos önkéntesünk, Kinga megtalálása, aki nélkül - előre szólunk! - 2024-ben sem tervezünk gyerekprogramokat megvalósítani! (Blogcikkünk a piknikről itt.)

A piknik újbóli sikerén felbuzdulva novemberben tartottunk még egy vasárnapi mesedélutánt kakaóval, melyen sok-sok spéci család vett részt, valamint megvalósult egy zuglói iskola és a Vakok Állami Intézete tanoncainak közös programja a szervezésünkben. Ezekhez a programokhoz a LEGO LCE Csoport járult hozzá.


BŐVÜLT A CSAPAT


2+1 új munkatárs csatlakozott hozzánk novemberre: az egyesület első profi kiválasztási folyamatán vagyunk túl. A bővülő feladatok az izgalmas kihívások mellett bővülő terheket is rónak ránk. Ezért sok újratervezés, tanakodás, számolás, szövegírás, próbafeladat-kitalálás, majd interjúztatás után úgy döntöttünk, hogy két új csapattaggal egészítjük ki egyre növekvő gombolyagunkat: kommunikációs munkatárssal és irodavezetővel bővültünk az év végi hajrára. Mindkét új kollégánk nagyon könnyen beilleszkedett, és azonnal megtalálta velünk a közös hangot. Őket is megkérdeztük az érkezésről:


Évi: “Minden nap tanulok valami újat: a civil szféráról, a fogyatékosságról, a marketingről, a különböző szoftverekről, és nem utolsó sorban, magamról.”


Kata: “Azt érzem az első perctől kezdve, hogy otthon vagyok. Hogy mintha mindig is ismertük volna egymást. “Problem solver” - talán tényleg ez jellemezhet a legjobban, mert tényleg minden nap igyekszem azon lenni, hogy mindenkinek könnyebbek és gördülékenyebbek lehessenek a mindennapjai. Együtt haladunk a végtelenbe és tovább!”


És ki a +1? Nagy hiányterületet szerettünk volna ráncbaszedni évek óta: az önkéntes-koordinációnk rendbetételére 8 hétre kikölcsönöztük a civil szféra egyik feketeöves önkéntes-szakértőjét, aki maga is önkénteskedett nekünk korábban. Köszönjük, Evelin, és bízunk benne, hogy keresztezzük majd egymás útját jövőre is!

Még egy titkos plusz egy (csak akkor nem jött volna ki a bekezdéseleji szójáték): Zsófi, aki eddig “csak” a bloginterjúk megírásáért felelt, októbertől átvette a blogcikkek szerkesztésének és a honlapra való feltöltésének a feladatát is. Nagyon gyorsan beletanult, köszönjük neki is!

Ígérjük, hogy a közeljövőben fogtok bővebben is hallani a csapatunk tagjairól és dinamikájáról.


22=20+2: Legalább húszfős csapatban töltöttünk el két napot Nyíregyházán. Ismertek minket, a megállók előtt mi nem toporgunk, hanem sprinteket futunk. Az ünnepek előtt még elmentünk Nyíregyházára, ahol a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program támogatásával két fantasztikus napot éltünk át. Az első nap Inkluzív Mikulás programot tartottunk 1-3. osztályos, sima és fordított gyermekek számára. A program nemcsak az inkluzivitás miatt volt sima és fordított, hanem azért is, mert nemcsak a Mikulás készült ajándékkal, hanem a gyerekek is: közös erővel és lelkesedéssel készítettek új kabátot a nagyszakállúnak. Nagy izgalom és kevés alvás után másnap megtartottuk az év második MyStory Light képzését, amelyen öröm volt látni a sok eltökélt pedagógust.

Nyíregyházára már önkéntes animátorainkkal utaztunk, ugyanis az ősszel

elindítottuk SimaFordított Animátor programunkat és kiképeztünk 12 lelkes önkéntest, akik szakszerű és inkluzív módon tudnak támogatni minket a jövőben a simafordított találkozásokon.

Köszönjük Nektek!


Gyerekeket látunk hátulról, ahogy egy hatalmas, falra ragasztott csomagolópapírra rajzolnak, sapkás Mikulást, szívet stb.
Pillanatkép az Inkluzív Mikulás-ünnepségről

‘23 vége egy igazi sprint, egy maratoni befutó volt: fárasztó, de látszott a vége… Örömteli feladat volt összegyűjteni, kikkel működtünk és dolgoztunk együtt az év során. Aztán már csak a CRM rendszert kellett felkészíteni arra, hogy ki tudjunk küldeni 250 db nagyon személyes, analóg ajándékot az együttműködő partnereknek, résztvevőinknek és támogatóinknak. Közben tartottunk a Magyar Telekomban egy igazán inspiráló inkluzív brunchot az Akadálymentes Napjuk keretében. Motiváltunk gyógypedagógus-asszisztensnek tanuló csapatot, valamint együttműködtünk a Maform Design csapatával és a Mediator ügynökséggel (ezekről a projektekről jövőre hírt adunk!). Év végi meglepetésként idén második alkalommal támogatott minket a Mindspire Consulting, és az inklúzió mellé állt a Baker McKenzie is. Aztán jöhetett az Appy-karácsony, a fotózás, és végül egy kis levezetés a csapatunknak a Bélában.


Mindent egybevetve, 2023-ban nagyon sokat dolgoztunk és nagyon sok gyümölcsünk beérett. 

Álljon itt ez a kép összegzésül, amit a támogatóinknak is elküldtünk. A látássérült olvasóink kedvéért fel is soroljuk, milyen eredményekről számol be: 7500-nál is több ember szemléletét formáltuk pozitív irányba a fogyatékosságról, 250 db Mesepostát küldtünk ki, 150 pedagógushallgatót tanítottunk. 39 blogposzt született idén. 5 féle pedagógusképzést tartottunk. 3 meseterápiás testvércsoportot és 4 szülőképzést szerveztünk. Jelenleg már 600 LEGO-támogatott csomagunk “dolgozik” országszerte. 24 csapatban összesen 33 követ gyűjtött nekünk adományt, 36 gyerekcsoportnál jártunk érzékenyíteni, és 12 szakmai önkéntes animátort képeztünk ki a programjaink segítésére.


2023 számokban


Comentários


bottom of page