top of page

My Story LIGHT

Szociális és kommunikációs szituációk DUPLO kockákkal és képsorozatokkal.

A My Story Light az óvodáskorban és az iskolai beilleszkedés idején elsajátítandó szociális és kommunikációs készségek modellálását segíti, amely nagyonban megkönnyíti vegyes képességű gyerekcsoportok együttműködését is.


 

Mi is ez pontosan?

A My Story Light egy olyan, a LEGO Alapítvány és a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás Programja támogatásával fejlesztett, LEGO kockákból és speciális képi anyagokból álló szett, amely az óvodás korú és iskolát kezdő gyermekek hétköznapjait hivatott megkönnyíteni. Új helyzetek (akár rutin-, akár stresszhelyzetek), közösségbe való beilleszkedés szabályainak modellezésével és ismétlésével segíti a gyerekeket.

Ez a módszer alkalmas ép fejlődésű és fogyatékosságban érintett vagy egyéb marginalizált élethelyzetben lévő (mint pl. szegénységben élő, vagy hosszú kórházi tartózkodás után szocializálódó) gyerekek készségfejlesztésére is.

A játék 3-8 éves korú gyerekek számára készült, így nem csak az óvodai beilleszkedést, hanem az iskolai sikeres szocializációt is elősegíti.

A My Story Light a 2022/2023-as tanévtől jelen van a pedagógusképzésben tananyagként belül is, amely - reményeink szerint - segíti a tanári szakmai identitás és szemléletformálását is.


Praktikus tudnivalók:

  • Jelentkezési feltételek: Elérhető gyógypedagógus, óvodapedagógus, konduktor, fejlesztőpedagógus, pszichológus, óvodai és iskolai szociális segítő, valamint tanodai munkatársak számára. Olyan intézmények tudják ingyenesen igényelni a szetteket, akik állami normatíva alapján működnek, illetve a szülőknek nem kell tandíjat, hozzájárulást fizetniük.

  • Azon elkötelezett kollégáink jelentkezését várjuk, akik az intézményük támogatásával szeretnének hozzájutni a szetthez és a megszerzett tudás által foglalkozásokat tartani gyermekcsoportoknak.

  • A játékszett a szakember tulajdonában marad!

  • Jelentkezési határidő: 2023. november 10., péntek éjfél

  • Képzés időpontja, helyszíne: 2023. december 5. - Nyíregyháza, LEGO gyár


 

Jelentkezem!Többi programunk

bottom of page