top of page

AAK Képzés - Szülőknek

Alapozó augmentatív és alternatív kommunikáció képzés szülők számára.

Ha a gyermek beszédfejlődése nem a sima úton halad, illetve a kommunikációja nem hatékony, az rengeteg fejtörést tud okozni a szülőknek. A képzésünkkel az AAK módszertanával szeretnénk megismertetni a szülőket, amely segítségével a szülő megerősödhet abban, hogy nem csak a beszéd útján lehet hatékonyan kommunikálni a gyerekével, megerősödhet a szülői kompetenciaérzésében, hatékonyabb együttműködést készít elő az AAK-módszert alkalmazó, gyermekével foglalkozó terapeutával.


 

Mi is ez pontosan?

A 20 órás képzés során a szülő ismeretet szerez a kommunikáció és a beszéd jellemzőiről és fontosságáról, a szülő-gyerek közötti kommunikáció sajátosságairól, az AAK-módszertanának alapjairól. A képzés folyamán fontos szerepet kapnak a szülői megélések, tapasztalatok, veszteségek, amelyek a fogyatékossággal élő gyermekének fejlődésével kapcsolatosak. Gyógypedagógus, logopédus szakemberek egy új szemlélettel ismertetik meg a résztvevőket, a tapasztalati szakértők pedig a saját (hol simább, hol rögösebb) útjukat mutatják be az AAK világa felé.


Praktikus tudnivalók:

  • A képzés időtartama 20 óra.

  • A következő képzés időpontja: tervezés alatt (előreláthatóan 2023 ősze).


Korábbi visszajelzések:

“A különböző játékok nagyon hasznosak voltak, ezeken keresztül élményszerűen tapasztaltam meg azt, amit kisfiam a mindennapokban a kommunikáció tekintetében megél, átél, gyakorol. Ugyancsak hasznos a kommunikàciós mátrix, a karakterkártya.”
“Nagyon gyakorlatias volt ami szuper volt! Külön kiemelném a kiscsoportos beszélgetést!”
“Számomra a leghasznosabb az volt, amikor konkrét problémák megoldási lehetőségeit taglaltuk. Így a saját problémáimra más aspesktusból is rá tudok nézni, átgondolni a lehetőségeket."

Projektjeink

Meseposta

Érzékenyítés óvodásoknak

MyStory Light

Tesócsoport

Érzékenyítés alsósoknak

Játszódélelőtt

PAD

Érzékenyítés felsősöknek

AAK Képzés - Terapeutáknak

Erőforrás Csoport

Érzékenyítés középsulisoknak

Cégek számára

AAK Képzés - Szülőknek

Érzékenyítő Társasjáték

Piknik

SixBricks

bottom of page