top of page

Mesecsoport

Alkotó-fejlesztő meseterápiás csoport, fordított gyerekek sima tesóinak.

Azt tapasztaljuk, hogy nem könnyű fogyatékossággal élő testvér mellett gyereknek lenni. Ezért szervezzük meg időről időre a 10 alkalmas “Ahol a madár se jár” meseterápiás csoportunkat, ahol ebben a sajátos élethelyzetben lévő gyerekeket egy sorstárs közösségben a meseterápia erejével segítjük abban, hogy megtalálják erőforrásaikat.


 

Mi is ez pontosan?

Egyesületünk a Mesekút Meseműhellyel közösen támogató, énerősítő, 10 alkalmas mesecsoportokat szervez. Ezt már két alkalommal a MOL támogatásával tehettük meg. Az alkalmak középpontjában az élőszavas mesemondás áll, a mesék feldolgozásához az alkotó-fejlesztő Metamorphoses Meseterápiás Módszert használjuk - mesélünk, játszunk, mozgunk, alkotunk, beszélgetünk.


Praktikus tudnivalók

  • Foglalkozásvezetők: Élő Fruzsina (Egyesület az Inklúzióért; pszichológus, meseterapeuta), Bata Sarolta (Mesekút Meseműhely; tanár, meseterapeuta, mentálhigiénés szakember), Rapavi Dóra (Mesekút Meseműhely; tanár, meseterapeuta, mentálhigiénés szakember)

  • A foglalkozás időtartama: 2 óra, 10 alkalom

  • Maximum létszám: 12 fő, a csoport a 2.alkalomtól kezdve zárt csoportként már nem fogad új jelentkezőt

  • Következő induló csoport:


Korábbi visszajelzések gyerekek részéről:

“Soha nem mulattam ilyen jól!”
“Fruzsi, Dóra, Saci - szeretlek titeket!”
“Az összes mesét imádtam!”
“A legjobb az alkotás volt.”
“Lesz még máskor ilyen?”

Szülők részéről:

“Annyira fáradt volt mindig péntek estére, hogy sehova se akart menni, nehezen indultunk el. De mindig csillogó szemmel jött ki, nagyon élvezte.”
“Az elmúlt fél évben sokkal könnyebben barátkozik. Biztos, hogy köze van a csoportnak is hozzá. Nálatok is barátokra lelet, megbeszélték, hogy levelezni fognak.”
“Nagyon hálásak vagyunk, hiánypótló volt, amit csináltatok!”
“Reméljük, lesz folytatás!”

Többi programunk

bottom of page