top of page

PAD

Üljön mindenki egy padra! Sima és fordított gyerekek találkozása az online térben.

A koronavírus időszaka mindenkit érzékennyé tett a találkozások hiányára. Ez pedig a fogyatékosságban érintett emberek számára a mindennapos valóság. A PAD Projektet azért hívtuk életre, hogy segítse a kapcsolódásokat, az ismerkedést, a megismerést, ezáltal falakat, előítéleteket bontsunk le.


 

Mi is ez pontosan?

Sima és fordított gyerekeket kötünk össze, akik 10 héten keresztül egy virtuális padra ülhetnek közösen heti rendszerességgel. Ennek során videókat, üzeneteket, fotókat küldhetnek egymásnak, hogy jobban megismerjék egymást, egymás világát. Mivel mindannyian kicsit máshogy látjuk a világot, szeretnénk, ha a sima gyerekek megmutatnák az ő világukat, a saját szemüvegükön keresztül olyan fordított gyerekeknek, akik számára a világ teljesen más, mert az idejük nagy részét általában felnőttekkel, a fejlesztő szakemberekkel töltik, az ő világukat ismerik.


A sima gyerekek megtanulják, hogy kell technikailag jó tartalmakat, videókat gyártani, ami ráadásul a PAD-os társának is tetszik: ami rá van szabva, amit megért.

Megtanulják, hogyan teremtsenek kapcsolatot olyan gyerekekekkel, emberekkel, akik valamilyen szempontból mások. Olyan gyakorlati tapasztalatokra tesznek szert, amik segítségével a későbbiekben könnyebben tudnak nyitni olyan emberek felé, akiket most még távolinak érezhetnek.

A fordított gyerekek megélhetik, hogy őszintén kíváncsi valaki rájuk, aki nem a fejlesztőpedagógusuk, a gyógytornászuk, vagy valamelyik családtagjuk. Megtapasztalják, hogy hogyan tudnak új kapcsolatot kialakítani.


Praktikus tudnivalók:

  • Várunk minden 13 évesnél idősebb sima érdeklődőt és minden 13 évesnél fiatalabb fordított érdeklődő gyereket és családját. A sima gyerekek a program megkezdése előtt egy érzékenyítő foglalkozásunkon vesznek részt, illetve hetente csoportos fogadóórát szervezünk, ahol a felmerülő kérdésekre, problémákra, gondolatokra, érzésekre fókuszáltan beszélgetünk.

  • Következő PAD-projekt: tervezés alatt!


Bővebb információ itt található:


Projektjeink

Meseposta

Érzékenyítés óvodásoknak

MyStory Light

Tesócsoport

Érzékenyítés alsósoknak

Játszódélelőtt

PAD

Érzékenyítés felsősöknek

AAK Képzés - Terapeutáknak

Erőforrás Csoport

Érzékenyítés középsulisoknak

Cégek számára

AAK Képzés - Szülőknek

Érzékenyítő Társasjáték

Piknik

SixBricks

bottom of page